top of page

Salmivaaran kylä

Salmivaara sijaitsee Sallan kunnassa, Lapin maakunnassa.

Salmivaaran kyläalueeseen kuuluvat myös Paikanselkä, Sokka ja Lakijänkä

Historia

Salmivaaran kylä on vanha Sallalainen kylä. Vaarojen ja aapojen ympäröivä Salmivaara ei aina ole ollut Salmivaara. Alun perin se kuului osana suurempaa Käsmänkylää, joka muodostui Käsmäjoen varella sijaitsevista kylistä, Kursusta, Salmijärvestä ja Märkäjärvestä. Vasta koulupiirijaon myötä kylät erkanivat toisistaan. Salmijärvellä tarkoitettiin nykyistä Kotijärveä, jota kutsuttiin myös Kortejärveksi laajojen korteikkojensa vuoksi. Kun Petsamo liitettiin Suomeen 1920 ja siellä oli Salmijärvi –niminen kylä, muutettiin kylän nimi vuonna 1936 Salmivaaraksi. Samana vuonna Kuolajärvi muutettiin Sallaksi Sallatunturin mukaan.

DJI_0013.JPG

Yritykset ja yhteisöt

Salmivaarassa on monenlaista toimintaa. Yritykset ovat keskittyneet paljolti porotalouteen. Toimintaa kylällä on paljolti kyläseuran, osakaskunnan ja metsästysseuran puolesta.

IMG_8156.JPG

Retkeilykohteet

Salmivaarassa on runsaasti erilaisia kohteita retkeilyyn, kalastukseen ja muuhun vapaa-ajn viettoon. Kiipeä Kukkuran patikkareitille, ihaile Salmijoen kurun kallioita  tai pulahda uimaan Koulujärveen.

IMG_9670.JPG
bottom of page